Šaponja i Čavić: Mali ima zlatne ruke, ide sa posla na posao

Vesti 29. maj 201809:46 > 09:46
Podeli:
Izvor: N1

Postavljanje Siniše Malog na mesto ministra za finansije je poruka našem društvu šta ovde prolazi danas, rekli su autori "Marke žvake" i serijala "Dunavski biseri" Dušan Šaponja i Dušan Čavića. Oni su dodali da bi voleli na mestu gradonačelnika vide Aleksandra Vulina koji bi "sredio da novogodišnja rasveta bude čitave godine".

Šaponja je rekao da je rasprava u skupštini o postavljanju Malog dobra, jer je uvek korisno čuti argumente za i protiv, ali da je pitanje šta njega preporučuje.

„To je kao sa majstorima – kad kažu ima zlatne ruke, ne treba mu reklama, samo ga preporučuju sa posla na posao. To je kao sa jelkom, prvo je koštala 83.000 evra, pa je onda bila besplatna, samo najbolji majstori tako mogu da rade, realno ima zlatne ruke“, rekao je Šaponja.

 Čavić je rekao da mu je zanimljivija nezvanična biografija dosadašnjem gradonačelnika, i afere sa kompanijama, doktoratom „gde je 33 posto prepisano“, a gradonačelnika je kritikovao i zbog naispunjavanja najavljenih rokova.

Šaponja je rekao da je ipak zabrinut za Beograda i kako će se grad snaći posle odlaska Malog.

„Mi smo metroom jutros stigli, cvikovali smo karte, a novogodišnja rasveta me brine i što je trenutno nema. S te strane se brinem za Beograd, šta će biti kad on ode. Makar da sačeka da se upali rasveta pa onda da pređe“, kazao je Šaponja.

„On odgovori na nezgodna pitanja uvek tako što krene sa – niste u pravu, i onda navodi pozitivne primere. Ali to je svet u kojem živimo. Ništa se ne može čuti o stanovima, o tvrdnjama njegove supruge, nasilju porodičnom, da ne idemo do Savamale i ko je odgovarao za to“, kazao je Čavić.

Govoreći o odlasku Dušana Vujovića s mesta ministra finansija, Šaponja je rekao da je između redova pročitao, da je njemu bilo „dosta svega“ i da je rešio da ode.

„Pa su morali nekog da stave, i Sinišu Malog kao čoveka od poverenja postavlja Vučić, a ne premijerka, to je valjda jasno“, kazao je.

Čavić je rekao da je to poruka i našem društvu šta ovde prolazi danas. „Lažni doktorati, prevare, muljanja, pranje novca, to su pitanja na koja on nije odgovorio, mene to ne zadovoljava“, kazao je.

Govoreći o nagađanjima o tome ko će naslediti Sinišu Malog, gosti Novog dana složili su se da bi voleli da na mestu novog gradonačelnika vide Aleksandra Vulina.

„Da proba i to. To je još jedna zlatna ruka“, kazao je Šaponja a Čavić je dodao da bi Vulin kao gradonačelnik „sredio da novogodišnja rasveta bude čitave godine“.

Na ime novog gradonačelnika se čeka toliko dugo jer je to „selektorova taktika“ i spinovanje, ocenili su gosti.

„Uvek se čeka do poslednjeg trenutka, to je držanje pažnje gledalaca“, kazao je Šaponja.

Čavić je rekao da se sve strategije za grad prave na nivou jeftinih političkih poena, i istakao da su gradski funkcioneri „samo naši administratori“. „Mi punimo budžet, nije Đilasov most, naš je most, ili bilo šta drugo što su radili, ovu tužnu Slaviju koju su radili, to je sve naše“, dodao je on.

Gosti su zaključili da nijedna od afera koje se pokreću u medijma, ipak ne može da našteti vladi. „Sve deluje kao rijaliti. Veliki brat kaže ajmo sad nova tema, izrokaju to, sledeće nedelje neka druga. Ali ne može to ni da nanese štetu vladi“.

Šaponja i Čavić govorili su i o serijalu  „Dunavski biseri“, čije je emitovanje počelo na televiziji N1, o skrivenim destinacijama koje su obišli, kojim su sve prevoznim sredstvima putovali od izvora do ušća Dunava, i njegovom potencijalu za turizam.