Otkriveno spomen obeležje poginulim pripadnicima MUP-a

Vesti 25. maj. 201811:25 > 11:28
Podeli:
Izvor: Tanjug/Sava Radovanović

Spomen obeležje u znak sećanja na pripadnike MUP-a koji su poginuli na dužnosti otkriveno je danas na Novom Beogradu, a vence su položili premijerka Srbije Ana Brnabić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, direktor policije Vladimir Rebić, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik udruženja penzionera MUP-a Srbije Vladimir Aleksić

Premijerka Ana Brnabić je nakon polaganja venca kazala da podizanjem spomen obeležja Srbija pokazuje da ponosno čuva uspomenu na pripadnike MUP-a.

„Njihova hrabrost i požrtvovanost su vrednosti koje su uvek odlikovali srpsku policiju. Njihova žrtva nije uzaludna jer je Srbija danas stabilna i bezbedna zemlja“, rekla je ona.

Premijerka je dodala da će Vlada učiniti sve da obezbedi bolje plate, bolju opremu, kvalitetnije uslove rada i bezbednost porodicama svih pripadnika MUP-a.

„Ova Vlada ima cilj da danas budemo bolji i jači nego što smo bili juče, ali nešto lošiji i slabiji nego što ćemo biti sutra“, rekla je premijerka.

Ona je dodala da je ponosna na Srbiju i na MUP jer „smo se pokazali kao važan faktor bezbednosti i stabilnosti čitavog regiona“.

Ministar Stefanović je rekao da to obeležje prikazuje jedinstvo ljudi u plavim unifrormama sa svojim narodom i dodao da Vlada želi da pokaže koliko poštuje njihovu žrtvu.

„Sećanje na pet stotina i osam pripadnika MUP-a koji su živote drugih stavili ispred svog, je sećanje na nasledje koji su nam ostavili. Svetionik požrtvovanja i junaštva, slobode i bezbednosti i mi im danas odajemo poštovanje i počast. Ovim spomen obeležjem želimo da im pokažemo da nisu zaboravljeni“, rekao je on.

Izvor : Tanjug/Sava Radovanović

Stefanović je dodao da više od dva veka pripadnici MUP-a brinu o bezbednosti građana i stabilnosti Srbije.

„Ovim ljudima je otadžbina bila na prvom mestu, oni nisu znali za strah jer su branili živote naše dece, slobodu svoje zemlje i bezbednost svih ljudi“, kazao je Stefanović.

Otkrivanju spomen obeležja prisustvovali su i ministar za rad Zoran Đorđević i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.