Vojni sindikat pita Vulina: Ko je sad načelnik Generalštaba?

Vesti 23. maj. 201823:02 > 23:06
Podeli:
Izvor: N1

Vojni sindikat Srbije zatražio je od ministra odbrane Aleksandra Vulina da hitno odgovori na pitanje od javnog i značaja za odbranu i bezbednost zemlje i njenih građana - ko je u ovom trenutku načelnik Generalštaba.

Sindikat u saopštenju napominje je generalu Ljubiši Dikoviću, u utorak po sili zakona prestala profesionalna vojna služba, a zamenik načelnika Generalštaba već duže vreme nije postavljen.

Sindikat ukazuje da je odredbama člana 110 stav Zakona o Vojsci Srbije propisano da oficiru čina general, prestaje služba po sili zakona kada navrši 40 godina penzijskog staža i 58 godina života.

Kako se naglašava, to je potrebno saopštiti i majući u vidu odredbe zakona kao i činjenicu da je general Diković rođen 22. maja 1960. godine, i da je napunio 58 godina života kada mu po sili zakona prestaje služba u Vojsci Srbije, kako bi javnost bila upoznata, a i svi pripadnici Vojske Srbije.

Posebno ističemo da je ovo pitanje u interesu bezbednosti zemlje i potrebno je da što hitnije postupite po ovom našem zahtevu i odgovorite na postavljeno pitanje, naveo je Vojni sindikat.

Sindikat je ocenio da, u trenutnoj situaciji, nema ko da komanduje u stručnom smislu, pa je stoga važno da Ministarstvo odobrane javnost hitno obavesti ko u ovom trenutku vrši funkciju načelnika Generalštaba.