Vlasnica Kanala 9: Očekujem razgovor s nadležnima

Vesti 23. maj. 201821:11 > 21:19
Podeli:
Izvor: N1

Vlasnica novosadske televizije Kanal 9 Maja Pavlović, već treći dan štrajkuje glađu, i pored najave Javnog preduzeća Emisiona tehnika i veze da su spremni da ponovo puste u etar signal te televizije, koji je ugašen zbog duga od preko dva miliona dinara.

Signal je, kako saznajemo, pušten, ali Kanal 9 ga iz tehničkih razloga još uvek ne emituje.

Pavlović kaže da, iako razgovori idu u dobrom smeru, još uvek zahteva zajednički sastanak sa ministrima rada i telekomunikacija, kao i predstavnicima novinarskih udruženja i OEBS-a, da bi se utvrdilo da li Kanal 9 zaista državi duguje sumu koja im se stavlja na teret.

Ona je agenciji Beta kazala da očekuje od nadležnih ministarstava – Ministarstva kulture i informisanja i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, razgovor, pre svega, o položaju elektronskih medija, ali i o konkretnoj situaciji koja je dovela do gašenja signala televizije K9 i njenog protesta.

Pavlovićeva je rekla da ponuda preduzeća Emisiona tehnikа i veze (ETV) da joj se dug reprogramira na 24 rate, da bi joj se odmah omogućio signal, za nju u ovom trenutku nije aktuelna, jer su problemi mnogo dublji.

Njeni problemi odnose se na nadoknadu koju ova televizija plaća Regulatornom telu za elektronske medije (REM) i ETV, ali i neravnopravnih uslova na tržištu.

Pavlović je kazala da očekuje da ministri informisanja i telekomunikacija što pre zakažu sastanak, kojem bi prisustvovali predstavnici REM i ETV i da se u neposrednom razgovoru nađe dugoročno rešenje za položaj ove, ali i drugih regionalnih televizija.

Iz nadležnih ministarstava, kako je Pavlović rekla za agneciju Beta, nije stigao nikakav poziv.

Pavlović od 21. maja štrajkuje gladju u prostorijama televizije, ;nakon što je preduzeće Emisiona tehnika i veze 18. maja, posle 20 godina postojanja, ugasilo signal Kanala 9 zbog duga.