Vučić: Prihvatićemo preporuke Venecijanske komisije

Vesti 23. maj 201812:27 > 12:32
Tanjug/Dimitije Goll

Srbija je izuzetno posvećena reformama države kako bi u budućnosti postala ravnopravan partner, a punopravno članstvo u Evropskoj uniji jeste cilj Srbije, istakao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru sa delegacijom Odbora za evropske poslove Senata Francuske koji su preneli da su svesni uloge Srbije na Balkanu.

Vučić je obavestio članove Senata o ekonomskim reformama u Srbiji, kao i želji da jačamo pravnu državu kroz reforme pravnog sistema.

On je istakao da je Srbija spremna da prihvati preporuke Venecijanske komisije i primeni dobra iskustva u cilju unapređenja vladavine prava.

„Svesni smo značajne uloge koju Srbija ima na Balkanu“, rekao je predsednik Odbora Žan Bize i dodao da Francuska razume težinu položaja u kojem se Srbija nalazi.

On je pozdravio sve veći interes francuskih kompanija da ulažu u Srbiji, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

Delegacija francuskog Senata će po povratku u Pariz sastaviti izveštaj, koji će uputiti predsedniku Evropske komisije Žan-Klodu Junkeru i predsedniku Evropskog parlamenta Antoniju Tajaniju, u kojem će izneti svoja zapažanja o napretku Srbije na evropskom putu.