U Novom danu o slučaju radnica Kajzena, gost i Zoran Kesić

Vesti 22. maj 201817:49 > 17:55
N1

Nakon Jure u žizi javnosti je slučaj radnica turske fabrike Kajzen u Smederevu. Iz sindikata Sloga tvrde da je na 300 radnica jedan toalet, da su plate 25 hiljada dinara, da nijedan radnik nema ugovor za stalno i da je zaposlenima zabranjeno da formiraju sindikat. O stanju u toj fabrici govori Željko Veselinović, predsednik sindikata Sloga.

Autor i voditelj emisije 24 minuta Zoran Kesić lista štampu i komentariše aktuelne teme.

Osmi razred osnovne škole školske 2017/2018. godine završiće 71.661 učenik. Da li je sve spremno za polaganje male mature i upis u srednje skole? Da li su testovi spremni i koliko je na finalnu verziju uticao rezultat sa probnog testa? Gde najviše ima mesta, a za koje škole je najveća tražnja? O tome u Novom danu savetnik ministra prosvete Aleksandar Pajić.

Da li je na pomolu rešenje 25-godišnjeg spora između Grčke i Makedonije oko imena bivše jugoslovenske republike? Ima li političkog konzesusa u Makedoniji oko predloga novog imena? O tome razgovaramo sa profesorom Fakulteta političkih nauka u Skoplju Zoranom Ilievskim.

Tokom ove nedelje, magazin Liceulice obeležava osam godina rada s prodavcima i borbe za bolji položaj najugroženijih. Liceulice nedelja, počela je zajedničkom vikend akcijom na ulicama Beograda kada je prodavcima u njihovom svakodnevnom poslu pomagala redakcija magazina Liceulice. U nastavku o tome šta će se još dešavati do kraja nedelje.

Od ponedeljka na dečijem kanalu Pikabu prikazuje se domaći crtani film Lola i Mila. Publika dogodovštine glavnih junakinja prati kroz deset epizoda koje se prikazuju svakog dana. Naš gost je pevač Sergej Ćetković, autor ovog crtanog filma.