Novinari posetili direktorku TV Kanal 9 koja štrajkuje glađu

Vesti 22. maj 201813:33 > 13:34
Printskrin

Predstavnici novinarskih i medijskih udruženja posetili su danas vlasnicu i direktorku novosadske Televizije Kanal 9 Maju Pavlović, koja drugi dan štrajkuje glađu, nakon što je preduzeće Emisiona tehnika i veze 18. maja, posle 20 godina postojanja, ugasilo signal Kanala 9 zbog duga.

U razgovoru sa predstavnicima udruženja, Maja Pavlović je rekla da će istrajati u svojim zahtevima da prvo sa državom „svede račune, da se podvuče crta i ustanovi ko je tu kome dužan“.

„Ukoliko smo, nakon toga, stvarno mi dužni, onda su postupili potpuno ispravno što su nas ugasili“, kazala je ona.

 Upitala je dokle će biti normalno da država ne plaća ili kasni u plaćanju, a da građanima, ako propuste svoje rokove, odmah dolaze javni izvršitelji, zaplenjuju stvari iz njihovih domova, uzimaju stanove, kuće i gase preduzeća.

Prema njenim rečima, Kanal 9 nikada ne bi bio u takvoj situaciji da u Srbiji postoje pravila koja važe za sve ista i koja se poštuju.

Ona je pozvala predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić da, ukoliko joj još nije jasno šta je problem u medijima, dođe u Novi Sad.

Dodala je da i međunarodnu zajednicu treba upoznati sa problemom s kojim se suočava Kanal 9 jer je upravo to primer kako je sloboda medija u Srbiji ugrožena.

Maja Pavlović je ponovila da hoće da Kanalu 9 država plati što im duguje, kako bi i Kanal 9 mogao da plati ono što duguje državi.

Drugog dana štrajka glađu u prostorijama Kanala 9 Maju Pavlović su posetili je predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedim Sejdinović, potpredsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Željko Bodrožić i Slobodan Krajinović, član Upravnog odbora Asocijacije nezavisnih elektronskih medija (ANEM).