Predloženi članovi komisije o NATO bombardovanju

Vesti 22. maj. 201811:55 > 11:57
Podeli:
Izvor: N1

Predsednik Komisije za istragu posledica NATO bombardovanja 1999. godine po zdravlje građana Srbije Darko Laketić podneo je Skupštini Srbije Predlog odluke o izboru članova te komisije, saopšteno je.

Laketić, poslanik Srpske napredne stranke (SNS) i predsednik skupštinskog Odbora za zdravlje je predložio da zamenica predsednika komisije bude predsednica Odbora za zaštitu životne sredine Ivana Stojiljković iz SNS.

Za članove komisije predložio je poslanika SNS Milovana Drecuna, poslanicu Socijalističke partije Srbije Danijelu Stojadinović, poslanicu Demokratske stranke Gordanu Čomić, poslanika Dveri Dragana Vesovića i poslanika Srpske radikalne stranke Dubravka Bojića.

Predlog odluke o izboru članova komisije biće uvršten na dnevni red aktuelne sednice skupštine, kako bi se obezbedili uslovi da komisija počne što pre da radi.

Predloga da se komisija formira uputila je predsednica parlamenta Maja Gojkovića, a skupština je odluku o obrazovanju komisije usvojila 18. maja. Ta komisija bi, kako je najavljeno, trebalo prvi izveštaj parlamentu da podnese 2020. godine.

Laketić je ranije izjavio da je došlo do porasta malignih oboljenja u Srbiji i da je dužnost utvrđivanje istine da li je uzrok bombardovanje i korišćenje osiromašenog uranijuma.