Vučić primio počasni doktorat u Azerbejdžanu

Vesti 22. maj. 201810:06 > 10:08
Podeli:
Izvor: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je drugog dana zvanične posete Azerbejdžanu, počasni doktorat Azerbejdžanskog univerziteta za jezike u Bakuu i u toj ustanovi otvorio Centar za srpski jezik i kulturu.

Pozdravljajući Vučića dekan univerziteta Kamal Abdulajev rekao je da je za njihovu zemlju važan multikulturalizam i da otvaranje srpskog centra predstavlja veliku korist za taj univerzitet i da će jačanje odnosa između omladine dve zemlje i doprineti većem povezivanju dva naroda.

„Čestitam predsedniku Srbije na dobijanju titule počasnog doktora azerbejdžanskog univerziteta“, rekao je on i izrazio uverenje da će se prijateljstvo između dve zemlje dalje razvijati.

Izvor : Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije se zahvalio na ogromnoj časti učinjenoj Srbiji i njemu lično.

„Vi ste, dragi prijatelju, govorili o multikulturalnosti i portrebi povezivanja naroda i to je od odlučujućeg značaja svake zemlje i studenata svih ljudi“, rekao je Vučić.

On je poručio studentima da je najvažnije da uče i rekao da im znanje niko ne može oduzeti, kao i da treba da čuvaju nezavisnost svoje zemlje kao što to čine nijhovi lideri.

Vučić je rekao da će on i predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev učiniti sve u njihovoj moći da približe dve zemlje, da uzajamno investiraju jedna u drugu što će znaćiti bolji život za njihove građane.

Vučić je posle odgovarao na nekoliko pitanja studenata.