Muzička fontana – "ista pesma" u krug već godinu dana

Vesti 21. maj. 201818:13 > 18:14
Podeli:
Izvor: N1

Zašto za stavnovnike ulica oko trga Slavija, muzička fontana pravi frustracije? Fontana je, kažu, iz redovnog prešla u produženi režim rada vikendom, a na standardnu buku, život im otežava i monotoni program. Tvrde, fontana svira jedno te isto...

Planirano je bilo da „peva“ od sedam do deset uveče. Poslednjih dana, pak, fontana na Slaviji radi prekovremeno.

„Ovaj vikend, konkretno, muzika je išla čak do pola jedan, u subotu je išla i do jedan, tačno u jedan su prestali“, kaže studentkinja Milica Prpić.

Studentkinja Milica Prpić je u Beogradskoj 4 na Slaviji odrasla. Uši su joj, kaže, navikle na buku, ali ne mogu na šest pesama koje se vrte u krug non-stop.

„Psihički nas skroz ubija, zato što i kad imate omiljenu pesmu vi je slušate deset puta, petnaest puta, ali je ne slušate baš svaki dan, po tri sata, godinu dana. Ove pesme su, bezveze ću se izraziti, ali ogadile su nam se. Asociraju nas na sve ružno, na ovaj apsurd koji se dešava ovde“, kaže ona.

Pitali smo Gradsku upravu zašto repertoar godinu dana nije menjan i zbog čega se Slavijom pesma ori i kad joj vreme nije, ali su nam poručili da pitamo Vodovod. A u Vodovodu odgovaraju – zaduženi su samo za aktiviranje muzičkog softvera, a detaljnije pojašnjenje čekamo.

Gradski menadžer Goran Vesić, čiju smo izjavu tražili i pismeno, ranije je napustio događaj kome je prisustvovao, pa je N1 ostala uskraćena za odgovor – ko kroji plej-listu?

Da nadležni izbegavaju odgovore, jasno je i Milici Prpić koja je, kaže, više puta zvala komunalnu policiju, a obraćala se i servisu Beokom.

„Svaki put kad sam zvala, oni su rekli da su mnogi ljudi zvali, tako da ja nisam jedina, ali da oni tu ne mogu ništa da urade i bili su poprilično drski“, kaže Prpić.

Ako je muzička fontana neophodnost, kaže, neka je bar učine prihvatljivom.

„U tri sata može da se napravi izvanredna plej lista koja će biti stvarno lepa svima da čuju. A kombinacija tri beogradska šlagera, Majkl Džeksona i Pavarotija u krug, ta kombinacija je malo smešna“, kaže.

A slušaju je, dodaje, samo oni koji žive u blizini Slavije, a čak i da neko ciljano dođe da fontanu čuje, nema ni gde da zastane, ni da sedne.