Ubijeni Nenad Opačić i njegova supruga

Vesti 28. feb 201508:38 > 12:26
N1info

Narko bos Nenad Opačić i njegova supruga ubijeni su noćas oko pola sata nakon ponoći na parkingu ispred zgrade u Ulici Braće Dronjak u novosadskom Novom Naselju.

Prema nezvaničnim informacijama, u Opačića je ispaljeno pet hitaca, a u ženu tri.

Ubijeni Opačić je preminuo na licu mesta a supruga je umrla u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine.

Nenad Opačić poznat je javnosti od kada je osuđen na dugogodišnju zatvorsku kaznu kao jedan od vodećih ljudi organizacije Firma, koja je povezivana sa trgovinom velike količine droge.

Opačić je uhapšen u akciji „Sablja“ 2003. godine. Presudom je potvrđeno da se kao šef veterničke grupe bavio preprodajom narkotika, kao i da je bio saradnik zemunskog klana u nekoliko slučajeva otmica i iznude.

N1info

Zatvor: Opačić bio na godišnjem odmoru

Ubijeni vođa „veterničkog klana“ Nenad Opačić izdržavao je višegodišnju zatvorsku kaznu u Sremskoj Mitrovici, a u vreme ubistva nalazio se na godišnjem odmoru.

Kako je rečeno danas agenciji Beta u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, Opačić je bio na „posebnom pravu korišćenja godišnjeg odmora van ustanove“.

Precizirano je da je odmor započeo 23. februara, a da je u zatvor u Sremskoj Mitrovići trebalo da se vrati 6. marta.

U upravi je rečeno da je Opačiću ostalo još tri godine zatvora jer mu je kazna isticala 30. januara 2018. godine.

Opačić je, kako su ranije pisali mediji, izlazio tokom vikenda bez policijske pratnje iz zatvora zbog dobrog vladanja.

Policija: Svi potencijali usmereni na pronalaženje ubica

Načelnik policijske uprave Novi Sad Siniša Radaković potvrdio je da je noćas nešto posle ponoći u ulici Braće Dronjak broj 16 počinjeno dvostruko ubistvo.

„Ubistvo je počinjeno od strane za sada neidentifikovanog lica ili više njih, a svi potencijali policijske uprave Novi Sad angažovani su na pronalaženju počinilaca“, rekao je Radaković.