Docentu iz Niša potreban novac za lečenje

Vesti 20. maj. 201815:17 > 15:21
Podeli:
Izvor: Privatna arhiva

Dr Nenad Ristić, docent na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu u Nišu teško je oboleo od retke vrste limfoma koji se zove T lymphoblastic lymphoma.

Radi se o vrlo retkoj i agresivnoj vrsti ne – Hočkinovog limfoma, koja pogađa samo 2 odsto obolele populacije i jako je agresivan.

Porodica obolelog je kontaktirala bolnicu Maltezer u Nemačkoj, koja im je dostavila uputstvo i cenovnik. Preko fondacije Budi human počelo je prikupljanje novca i je iznos brzo prikupljen.

Nenad je svu potrebnu hemioterapiju primio u Srbiji, ušao u remisiju i krajem oktobra je bio u Nemačkoj.

Transplantacija matičnih ćelija je izvršena 10.11.2017. Sve je prošlo u najboljem redu i on je vrlo brzo pušten na kućno lečenje.

Međutim, ubrzo su se javili problemi, bolovi u stomaku, pa je opet vraćen u bolnicu.

Utvrđeno je da se radi o teškoj i ozbiljnoj komplikaciji, veno-okluzivnoj bolesti jetre. Započeto je s terapijom, koja je veoma skupa.

Za sedam dana lečenja potrebno je 35.000 evra. Sama terapija je dala učinka, međutim, zbog ozbiljnosti stanja, potrebno je bilo da se primenjuje tri nedelje, što je ukupno iznosilo 105000 evra.

Novcem prikupljenim uz pomoć prijatelja i fondacije „Budi human“, dug prema bolnici je sveden na 40.000 evra.

Da bi mogao redovno da kontroliše tok oporavka, potrebno je da se za tri meseca izmiri celokupan dug.

Nenadova supruga Marina Stojanović Ristić takođe je bolesna jer joj je oktobra 2016., mesec dana pred porođaj otkriven veliki tumor na mozgu.

Porođaj je bio rizičan, a Marina je na svet donela devojčicu i odstranjen joj je veći deo tumora. Čekaju je intervencije gama nožem, ali je, kako kaže, trenutno sprečena da u ovim trenucima i uz bebu od 18 meseci, razmišlja o svom daljem lečenju.

Nenadu možet da pomognete uplatom novca na neki od računa:

160-480610-54 dinarski

00-540-0002220.1 devizni

Ili slanjem SMS broja 328 na 3030