Novi dan o novom Zakonu o presađivanju organa

Vesti 19. maj. 201815:06 > 19:53
Podeli:
Izvor: N1

U Novom danu, koji je na programu TV N1 u nedelju od 9 sati, biće reči o novom Zakonu o presađivanju organa, konferenciji xCEEd, "emocionalnim vampirima" i novim filmovima u bioskopima. Štampu će prelistavati Borislav Milanović.

Predlogom Zakona o presađivanju organa, koji je ušao u skupštinsku proceduru, prelazi se sa takozvane informisane saglasnosti, na pretpostavljenu saglasnost. To znači da će svi građani Srbije biti potencijalni donori, osim ako se izričito ne izjasne da su protiv toga da im se u slučaju moždane smrti uzmu organi. O tome šta bi takav zakon doneo Srbiji u temi jutra Novog dana govori profesor doktor Dušan Šćepanović, dečiji hirurg i i sam transplantirani pacijent.

Aktuelnosti, kroz pregled štampe ovog jutra komentarišemo sa Borislavom Miljanovićem, direktorom agencije za odnose s javnošću i markenting Represent Communications.

Konferencija xCEEd održaće se 22. i 23. maja 2018. u Beogradu. Od početka je bila ideja da xCEEd pokaže da je Srbija tržište koje ima potencijal da podnese i iznese tranziciju u finansijskoj tehnologiji. A, šta ta tranzicija podrazumeva i šta donosi – o tome govori Pavle Ljujić, organizator konferencije.

U okviru serijala “Razgovor s povodom“, u sredu 23. maja od u Delfi Caféu u SKC-u biće predstavljene knjige “Emocionalni vampiri“ i “Emocionalni vampiri na poslu“. Autor dr Albert Bernstin nudi konkretne savete, korak po korak, kako da organizujete svoj život u svetu u kom svakodnevno srećete ljude koji vas emocionalno iscrpljuju, a iz nekog razloga se osuđeni na njih. Mi to u Novom danu pitamo Katarinu Petrović, psihijatra.

Predstavljamo filmove „Coexister“ i „Fanstaticna žena“ koje nas uskoro očekuju u bioskopima.