Suša o poskupljenju RTS: UO tu odluku nije doneo samostalno

Vesti 18. maj. 201819:03 > 19:14
Podeli:
Izvor: N1

Novinarka Gordana Suša smatra da je inicijativa RTS da od distributera, za emitovanje u inostranstvu, traži višestruko više novca - pucanje sebi u nogu i da tu odluku Upravni odbor javnog servisa nije doneo samostalno.

RTS od distributera traži višestruko više novca nego do sada – skoro sto puta više nego što, na primer, United Group plaća za emitovanje BBC-a.

Upitana za inicijativu da se poveća naknada koju distributeri programa u inostranstvu plaćaju RTS, što otvara mogućnost da programi srpskog javnog servisa u budućnosti ne budu dostupni dijaspori i strancima zainteresovanim za Srbiju i našu kulturu, Suša kaže da je začuđena time.

„Ne verujem da je Upravni odbor RTS uradio to samostalno, jer je to pucanje sebi u nogu… Tražiti cenu 27 puta veću nego što je uobičajeno za sve javne servise u regionu, ili 97 od BBC… Da generalni direktor (Dragan) Bujošević kaže – ponudio sam (predsedniku SNV Miloradu) Pupovcu „Planetu“ – što jeste lep koncept, ali jedan građanin iz Hrvatske kaže – mi nemamo internet… A radi se o siromašnom stanovništvu, srpskoj dijaspori u Hrvatskoj – pa mogli su da im poklone“, zaključuje Suša.

Novinarka je komentarisala rad REM-a i uticaj vlasti na medije i nezavisna tela. Celo gostovanje pogledajte u videu: