Novi dan o ljudskim pravima u regionu

Vesti 18. maj. 201815:40 > 15:43
Podeli:
Izvor: N1

Gosti teme jutra biće Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti Republike Srbije, Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost polova Republike Hrvatske, Šućko Baković, zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore i Ljubinko Mitrović, ombudsman za ljudska prava Bosne i Hercegovine.

Kakvo je stanje u oblasti poštovanja ljudskih prava i sloboda u regionu? Da li su zakoni koji štite prava građana u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj u skladu sa međunarodnim konvencijama na koje su pomenute države stavile svoj potpis? Ako jesu, da li se sprovode u potpunosti? O tome u temi jutra govore Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti Republike Srbije, Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost polova Republike Hrvatske, Šućko Baković, zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore i Ljubinko Mitrović, ombudsman za ljudska prava Bosne i Hercegovine. 

Sve oči biće uprte u Veliku Britaniju kada se sutra član kraljevske porodice, Princ Hari bude venčavao sa holivudskom glumicom Megan Markl. Pratimo okupljanje zvanica, a za Novi dan o svečanosti izveštava reporer CNN-a.

Aktuelnosti, kroz pregled štampe, komentariše novinar lista Danas Aleksandar Milošević.

Iza nje je ogroman broj uloga u pozorištu, na filmu i u televizijskim serijama. Slobodno se može reći da je legenda srpskog glumišta. Gošća Novog dana je glumica Jelisaveta Seka Sablić.

Tradicionalni Veliki humanitarni bazar „SEVENTIES DISCO“ koji organizuje BRITISH INTERNATIONAL SCHOOL održava se sutra, a ove godine sredstva će biti donirana Dečijoj bolnici u Tiršovoj, Beograd, Odeljenju za hematologiju i onkologiju. Više o tome reći će nam Aleksandra Keserović.

Rezultati istraživanja o Principima poslovanja i prava dece u Srbiji pokazali su da je za većinu preduzeća podrška deci važan segment njihovog društveno odgovornog poslovanja. U istraživanju su učestvovala 42 preduzeća različitih veličina i iz različitih sektora.UNICEF, Save the Children i Globalni dogovor Ujedinjenih nacija razvile su Principe poslovanja i prava dece. O čemu je reč saznaćemo od Vesne Savić Đukić iz UNICEF-a.