Ušla u Skupštinu kao član DJB, preko DS postala član POKS

Vesti 15. maj. 201816:18 > 16:26
Podeli:
Izvor: dostajebilo.rs

Narodna poslanica Nada Kostić, koja je u Skupštinu Srbije izabrana na listi Dosta je bilo, pristupila je Pokretu obnove kraljevine Srbije.

Kostić je u parlament ušla 26. aprila ove godine na mesto poslanika DJB Miloša Boškovića, pošto je on podneo ostavku. Međutim, ona tada nije prustupila poslaničkom klubu DJB, jer je taj pokret napustila odmah posle izbora 2016. 

Kada je Kostić položila zakletvu i postala narodni poslanik 26. aprila, novinarima je rekla da je član Demokratske stranke (DS), ali da će u Skupštini nastupati samostalno. 

Ona je u parlamentu održala konferenciju na kojoj je svoj potez obrazložila „praktično-tehničkim razlozima“, jer, kako je rekla, kao samostalna poslanica nema mnogo mogućnosti da u parlamentu govori i podnosi predloge. 

Kostić je rekla i da se njena ubeđenja najviše poklapaju sa POKS i da je pristalica ustavne parlamentarne monarhije. Ona će biti drugi poslanik tog pokreta u skupštini, uz Žiku Gojkovića, predsednika POKS, koji je deo poslaničke grupe Srpske napredne stranke.

Gojković je izjavio da je ponosan i zadovoljan što je Kostić prešla u njegov pokret i naveo da će ona biti član Predsedništva POKS.

Nada Kostić je po zanimanju redovni profesor – internista-endokrinolog iz Beograda, navedeno je u listi poslanika saziva parlamenta.