Roštiljanje na izletištima, Zvezdarska šuma "peva" od 6 sati

Vesti 01. maj 201808:55 > 08:57
Tanjug/ Tanja Valič

Prvi maj proslavlja se širom Srbije u brojnim izletištima. U Zvezdarskoj šumi jutros je raspevano, u toku je Starwood festival.

Mnogi su došli dan ranije na prvomajske uranke širom zemlje, ali bilo je i onih koji su pokazali neodgovoran odnos prema prirodi – naime, grupa mladića iz Beograda sekla je drveće na Košutnjaku.

Beograđani tradicionalno biraju Košutnjak i Adu Ciganliju kao glavna odredišta za 1. maj, ali ove godine prava zabava je i u Zvezdarskoj šumi, gde se održava Starwood festival.

Reporterka N1 javlja da je okupljanje u Zvezdarskoj šumi počelo od 6 sati. Tokom dana u Zvezdarskoj šumi nastupiće Trnje, Kler, Znoj, Prti Bee Gee uveče.

Tokom festivala organizuju se brojne radionice za sve građane –  kako za decu tako i za one najstarije. Organizovane su ekološke radionice, kreativne radionice za decu, danas je turnir u boćanju i šahu za starije, turnir u pikadu i basketu za one malo mlađe.

Za heroje đubretare – koji dođu na šank, uzmu kesu i pokupe i očiste đubre iz šume, obezbeđeno je besplatno piće.

Komandant Vatrogasno – spasilačke brigade u Beogradu Mile Jovičić apelovao je na građane da tokom proslave međunarodnog praznika rada u izletištima Srbije poštuju Zakon o zaštiti od požara, saopštio je MUP.

Ministаrstvo poljoprivrede, šumаrstvа i vodoprivrede povodom prvomajskih praznika аpelovalo je nа grаđаne da ne pаle vаtru nа otvorenom prostoru u prirodi, ukoliko tа mestа nisu zа to predviđenа i obezbeđena.

U Zvezdarskoj šumi je reporterka N1 Neda Kurjački: