Uhapšene tri osobe zbog zloupotrebe službenog položaja

Vesti 30. apr. 201821:16 > 21:21
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su tri osobe osumnjičene za malverzacije prilikom davanja u podzakup restorana "Breza" u opštini Nova Varoš.

U saopštenju MUP-a navedeno je da su pod sumnjom da su zloupotrebili službeni položaj uhapšeni – bivše odgovorno lice turističko-sportskog centra „Zlatar“ I.N. (31), funkcioner u Upravnom odboru tog sportskog centra P.P. (50) i građevinski inspektor u opštinskoj upravi Nova Varoš D.B. (35). 

Sumnja se da je I.N, dok je obavljao funkciju odgovornog lica TSC „Zlatar“, u saizvršilaštvu sa P.P. avgusta 2013. zaključio Ugovor o davanju u podzakup poslovnog prostora restorana „Breza“ na period od 10 godina, sa fizičkim licem, bez prethodno dobijene pisane saglasnosti preduzeća „Rekreaturs“ AD Beograd, koje je korisnik parcele na kojoj se nalazi restoran. 

P.P. je osumnjičen i da je maja iste godine samovoljno doneo i potpisao odluku kojom se na osnovu licitacije restoran „Breza“ daje u podzakup na 10 godina. 

Osumnjičeni su na taj način, kako se sumnja, povredili prava preduzeća „Rekreaturs“ AD Beograd. 

Sumnja se i da je D.B. januara 2015. obavio inspekcijski nadzor, tokom kojeg je utvrdio da se na parceli, čiji je korisnik preduzeće „Rekreaturs“ AD Beograd, nalazi bespravno izgradjen objekat na mestu gde se nalazio restoran „Breza“, koji je po prethodno sklopljenom ugovoru sa fizičkim licem dat u desetogodišnji podzakup. 

Protiv fizičkog lica, koje je izgradilo objekat na pomenutoj parceli, podneta je krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično delo građenje bez građevinske dozvole.