Uručeni ključevi 19 stanova pripadnicima Vojske

Vesti 21. apr 201812:50 > 12:51
Podeli:
Izvor: Pixabay

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije (VS) Ljubiša Diković uručili su danas ključeve 19 stanova pripadnicima Ministarstva odbrane i VS.

Kako je na svečanosti u zgradi starog Generalštaba u Beogradu rekao ministar odbrane, Vojska Srbije je od 2017. godine do danas dodelila 234 stana svojim pripadnicima.

„Pored toga, Fond SOVO je rešio stambeno pitanje za još 150 vojnih penzionera, a više od 400 naših pripadnika je kroz program povoljnog kreditiranja rešilo svoj životni problem“, kazao je Vulin, a prenelo Ministarstvo odbrane.

Navodeći da će Vojska Srbije nastaviti da vodi računa o stambenim potrebama svojih pripadnika, Vulin je rekao da je potrebno rešiti i pitanje zaposlenja za njihove porodice.

„Potrebno je obezbediti i najbolju zdravstvenu zaštitu, nove i moderne sisteme naoružanja, a patriotizam i ljubav prema domovini se u Vojsci Srbije nikada i nisu dovodili u pitanje“, kazao je ministar posle dodele ključeva stanova u Beogradu, Zrenjaninu, Bačkoj Topoli, Pančevu i Kruševcu.