Vesić: Na Vučićevu inicijativu, Beograd dobija 54 fontane

Vesti 17. apr. 201820:18 > 20:20
Podeli:
Izvor: N1

Beograd će dobiti 54 nove fontane na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića, rekao je gradski menadžer Goran Vesić gostujući na RTS-u.

Nove fontane biće postavljene na mestima koja sada izgledaju zapušteno, poput kružnih tokova na Novom Beogradu i kod Bogoslovije, odnosno Topčiderske zvezde, najavio je Vesić.

To neće biti fontane poput one na Slaviji u smislu veličine, ali će biti na mestima na kojima ih do sada nije bilo, precizirao je on i dodao da će fontane biti izgrađene u narednih nekoliko godina.

U pitanju je, kako kaže, deo kontinuiranih napora da se ulepša grad, poput sređivanja fasada i samog centra grada.

“Važno je istaći da će svaka prigradska opština takođe dobiti po jednu fontanu, jer građani Obrenovca, Lazarevca, Grocke i ostalih prigradskih opština zaslužuju da im se ulepša okruženje”, rekao je Vesić.

Gradski menadžer je najavio i da će građani “u roku od približno mesec dana” videti novi bulevar u okviru projekta “Beograd na vodi”, koji će spajati Karađorđevu ulicu i Bulevar vojvode Mišića.

“To je bulevar koji će na inicijativu predsednika Vučića nositi ime bivšeg američkog predsednika Vudroa Vulsona, koji je u vreme Prvog svetskog rata učinio mnogo za Srbiju. Ove godine, 28. juna, biće 100 godina od kako je Vilson proglasio Vidovdan 1914. godine Srpskim danom u Americi. Tog dana se srpska zastava vijorila nad Belom kućom i ovo je pravi način da mu se zahvalimo za sve što je uradio za srpski narod”, dodao je Vesić.

Podsetio je i da se Železnička stanica seli na prokop, da će železnička pruga do kraja godine biti izmeštena iz centra grada, kao i da su započeti su radovi na izgradnji nove autobuske stanice na Novom Beogradu.