Vređanje Aleksandre Jerkov "striktno" po Šešeljevom nalogu

Vesti 17. apr. 201819:10 > 19:58
Podeli:
Izvor: N1

Pošto je u skupštinskoj sali izjavila kako će demokrate biti te koje će reći da je Vojislav Šešelj ratni zločinac, poslanici partije haškog osuđenika brutalno su vređali poslanicu demokrata Aleksandru Jerkov. Šešelj, koji je prethodno javno zapretio onima koji ga nazovu "ratnim zločincem", sada ponovo preti da tu nije kraj.

Kako neko ko je pravosnažno osuđen na desetogodišnju kaznu zatvora i dalje može da bude poslanik? I kako Šešelj u Skupštini može da preti nasiljem drugim poslanicima koji ga nazivaju ratnim zločincem? To su bila pitanja poslanice DS-a Aleksandre Jerkov.

„Evo, mi iz Demokratske stranke, kažemo Vojislav Šešelj je osuđeni ratni zločinac, pa nek krene da razbija noseve, može od mene prve da krene“, rekla je poslanica iz redova demokrata Aleksandra Jerkov.

Potom se krenulo s brutalnim uvredama poslanici Jerkov, koje su joj, prema rečima šefa poslaničkog klupa DS Gorana Ćirića, radikali najpre upućivali sa svojih mesta. Na tome se nije stalo.

„U trenutku kada je ostala sama u poslaničkim klupama, okružili su je, seli oko nje, i najbrutalnije je vređali i pretili da će joj „razbiti njušku“, da treba da pazi šta će joj se dešavati narednih dana“, naveo je Ćirić.

Demokrate optužuju, Vojislav Šešelj potvrđuje da su poslanici okružili i vređali poslanicu.

„Striktno su postupali po mojim nalozima, nema drugih načina, ovo mi je bio najlepši način, najefikasniji“, kaže lider radikala.

Šešelj najavljuje da će nastaviti sa uvredama na račun Aleksandre Jerkov, a skupštinskim izveštačima ponovio je pretnju nasiljem onima koji ga nazovu „ratnim zločincem“.