KRIK: Policija prikuplja informacije o rasveti i jelki

Vesti 17. apr. 201810:20 > 10:31
Podeli:
Izvor: N1

Provera javnih nabavki novogodišnje rasvete u prestonici od firme "Keep light" i dalje je u predistražnoj fazi, a poverena je novoosnovanom Odeljenju za borbu protiv korupcije pri Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, rečeno je novinarima KRIK-a u ovom tužilaštvu.

Kako piše KRIK, ovo odeljenje je zatražilo od policije da proveri nabavku novogodišnje rasvete, kao i kupovinu jelke vredne 83.000 evra, a zahtevu je dodalo i nabavku od pretprošle godine koju su već ispitivala dva tužilaštva po prijavi Inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“.

Prijavu protiv gradonačelnika Beograda Siniše Malog i drugih odgovornih za nabavku rasvete ova organizacija dostavila je Višem tužilaštvu. Ono ju je prosledilo nižem Drugom osnovnom tužilaštvu koje je prijavu odbacilo u aprilu prošle godine, piše KRIK.

Dodaje se da su ovi predmeti dati su novom beogradskom odeljenju za borbu protiv korupcije u martu ove godine kada je počelo sa radom.

Iz tužilaštva nisu potvrdili da li postupaju po prijavama koje je ranije podnela Incijativa, piše KRIK.

Podsetimo, portal Pištaljka otkrio je da je Grad Beograd novogodišnju jelku platio 83.000 evra, kao i da je postavljena pre nego što je konkurs završen.