PSG: Pravi poslanici da napuste Skupštinu, rad obesmišljen

Vesti 16. apr. 201816:49 > 16:57
Podeli:
Izvor: N1

Pokret slobodnih gradjana (PSG) ocenio je da je rad Narodne skupštine Srbije "odavno izgubio svaki smisao i da predstavlja izrugivanje demokratiji".

Pokret je ocenio da poslanici koji učestvuju u radu ne mogu ništa da promene, već se samo nastavlja urušavanje i obesmšljavanje institucije parlamenta.

PSG je pozvao narodne poslanike koji stvarno predstavljaju građane i koji poštuju instituciju Skupštine da sednice organizuju na slobodnim trgovima i ulicama sa ljudima koji traže slobodu i pravdu.

Kada pravi narodni predstavnici napuste Skupštinu, u zgradi republičkog parlamenta ostaće samo poslanici vladajuće stranke, kako bi „nesmetano“ mogli da raspravljaju o stotinama amandmana koje podnose na sopstvene predloge zakona, naveo je PSG.

Poslanici vladajuće većine podneli su danas oko 380 amandmana na prvu tačku dnevnog reda, odnosno Predlog zakona o planskom sistemu Srbije, što je naišlo na negodovanje opozicije jer će vladajuća većina kao i prethodnih nekoliko sednica, potrošiti gotovo sve vreme za raspravu u pojedinostima, a da se o ostalim zakonima neće ni raspravljati.