Novi dan o nasilju nad ženama, gošća i Marinika Tepić

Vesti 16. apr. 201815:30 > 15:31
Podeli:
Izvor: N1

U Srbiji ponovo talas nasilja nad ženama. Od početka godina u Srbiji ubijeno je 17 žena. Sve one su žrtve porodičnog nasilja. Kako se sa tim izboriti, da li su dovoljni samo zakoni ili je važno raditi na preventivi i na koji način? U temi jutra pitamo goste: Vesnu Stanojević, koordinatorku Sigurne kuće i profesora dr Milana Milića, psihijatra.

Narodna poslanica Marinika Tepić lista štampu i komentariše aktuelne političko-društvene teme.

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti organizuje Međunarodnu konferenciju na temu Opšta uredba EU o zaštiti podataka o ličnosti koja je jedan od najznačajnijih međunarodnih akata u toj oblasti,a čija primena se tiče i država koje nisu članice EU. Šta ta uredba znači za građane i privredu Srbije, da li i kakve obaveze nameće organima javne vlasti u Srbiji? O tome više u jutarnjem programu.

Kako vidi odnose Makedonije i Srbije, kako odgovara na provokativne izjave svog kolege iz Srbije? Nazire li se rešenje spora sa Grčkom o imenu? U Novom danu pogledajte i intervju sa makedonskim ministrom inostranih poslova Nikolom Dimitrovim.

Predstavljamo novosadsku kampanju za participativno budžetiranje koje će izmeniti način na koji se iz gradskog budžeta izdvaja za mlade. U Novom danu i o prvom ovogodišnjem OPENS danu, koji će biti 26. aprila, a koji je zamišljen kao preduzetnička živa biblioteka. Više od Vukašina Grozdanovića, koordinatora OPENS-a.

Na izlogu jednog restorana brze hrane u Beogradu stoji natpis: „Ako ste gladni, a nemate novca, ovde uvek možete dobiti neki topli obrok. Platićete kada budete imali, a i da ne platite… Niko ne zaslužuje da bude gladan. Vratimo veru u ljudskost.“ U nastavku Novog dana upoznaćete autora ovog natpisa.

U Novom danu najavljujemo i 43. Belgrade Fashion week. Od Nenada Radujevića saznajte čije kreacije ćete moći da vidite od 20. do 26. aprila u Belexpocentru.