Koraksova izložba u Požegi “dorađena” Vučićevim slikama

Vesti 14. apr. 201812:55 > 12:57
Podeli:
Izvor: Protesti Požega

Inicijativa "Protesti u Požegi" saopštila je da je neko preko noći fotografije predsednika Srbije i lidera Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića izlepio po tom gradu, kao i na izložbi karikatura Predraga Koraksića Koraksa.

Inicijativa „Protesti u Požegi“ je navela da su juče postavili Koraksovu izložbu u prostorijama Kluba mladih, a da je neko sinoć iznad karikatura izlepio Vučićeve slike.

„Ako smo zakupili prostor i ako je v.d. direktoru Sportsko-kulturnog centra Požega poznato zbog kog sadržaja, pitamo se kako je neko mogao našu izložbu da dorađuje“, upitali su iz Incijative.

Kako su naveli, jedan od zaposlenih u Sporsko-kulturnom centru Požega u čijem je sastavu Klub mladih, rekao je da mu je rečeno da „Niko ništa ne sme da skida sa izložbe!“.

Istakli su i da je Požega izlepljena slikama Vučića, odnosno da su pored svakog njihovog plakata, „bar još dve fotografije“ predsednika.

Članovi Inicijative rekli su i to da je na Trgu Slobode gde su za danas u 17 najavili protest, postavljeni golovi za mali fudbal.

Incijativa „Protesti u Požegi“, pozvala je građane da dođu u 15 sati na tribinu u Klubu mladih i na protest na Trgu slobode