Odbornica DS u Vršcu: Dve godine sam žrtva progona vlasti

Vesti 13. apr. 201818:59 > 19:26
Podeli:
Izvor: N1

Funkcionerka DS i odbornica u Vršcu Dragana Rakić tvrdi da je poslednje dve godine žrtva pritisaka, medijskog linča i pretnji koje joj upućuju članovi Srpske napredne stranke, koja u tom gradu ima apsolutnu vlast. Tvrdi i da su do nje došle informacije o pretnjama upućenim i njenom devetogodišnjem sinu.

Da li je „nesrećni muškarac zarobljen u ženskom telu“, „psihijatrijski bolesnik“ ili „frustrirana manekenka“? Odbornicu Demokratske stranke u Vršcu, zaposlenu u gradskoj biblioteci, na taj način opisuju lokalni mediji bliski vlasti koju u tom gradu drži Srpska napredna stranka.

„Ja sam već dve godine žena na čijim je leđima Srpska napredna stranka nacrtala metu. Ono kroz šta ja prolazim – to je tipični obrazac kako se SNS obračunava sa svojim političkim neistomišljenicima“, kaže Rakić.

Zbog javnih kritika na račun vršačkih naprednjaka i svog političkog delovanja, Dragani su pred Uskrs na radnom mestu uručene dve službene beleške. U prvoj su joj štopovali vreme, dok je u drugoj belešci optužena da ju je na radnom mestu posetio čovek u alkoholisanom stanju. Reč je, objašnjava odbornica DS-a, o lokalnom piscu koji često svraća u biblioteku i koji ne dolazi kod bilo kog posebno.

Izvor : N1

No, više od svega brine je rečenica koju su joj preneli sugrađani i koju je doživela kao indirektnu pretnju.

„Ti imaš dete, mi imamo gepek. Ja kao majka moram da reagujem i da vas pitam gde smo mi kao društvo stigli“, pita se Dragana Rakić.

Zato traži podršku javnosti, podršku stranke već ima.

„Ko danas veruje da će Dragana, ako potraži zaštitu države, tu zaštitu i dobiti? Zato ja mislim da nijedna Dragana u našj državi ne sme da bude sama i zato ćemo mi biti i uz Draganu i uz svakog ko se bori za slobodu i za pravo na svoju misao“, smatra potpredsednica DS Tamara Tripić.

Odbor Srpske napredne stranke u Vršcu pitali smo da li su tačne optužbe o pritiscima, pretnjama i medijskom linču iza kojih, prema tvrdnjama odbornice DS-a stoji Srpska napredna stranka, ali nam odgovor do početka emitovanja priloga nije stigao.