Dve istrage o padu aviona, pilot se oporavlja na VMA

Vesti 12. apr. 201818:20 > 18:38
Podeli:
Izvor: N1

Pilot povređen u padu vojnog aviona u rejonu opštine Kovačica, major Aleksandar Matić, oporavlja se na VMA. O uzrocima nesreće u kojoj je tokom redovnog trenažnog leta na školsko-borbenom avionu Supergaleb G-4, drugi pilot, koji je bio na obuci, major Robert Kaloci, poginuo, istragu je pokrenulo Tužilaštvo, ali i vojna komisija.

Šta se dogodilo u avionu Supergaleb G-4 iznad Kovačice? I šta je uzrok zbog kog je pao? Izjava preživelog pilota Aleksandra Matića, biće ključna u toj istrazi smatra urednik portala Tango six Petar Vojinović.

„Rekonstrukcija će biti bazirana na u toj vrsti letenja, aj da kažemo iskusnijem pilotu, iako je on bio mlađi, supergaleb G-4 proizveden je devedesete godine, po našim podacima remontovan 2012, to nije toliko star avion koliko ih ima u ratnom vazduhoplovstvu, bitno je da vojna organizacija odagna sve sumnje da je on redovno održavan“, kaže Vojinović.

Problem je nastao na velikoj visini i pri velikoj brzini, procenjuje general avijacije u penziji Sreto Malinović.

„Ovde je izvođen let na trenažnim režimima, znači testirano je pokazivano je pilotu koji se obučava kako se avion ponaša u određenim režimima leta. Avion je pao prilično pod velikim uglom na zemlju, gotovo vertikalno, ako se govori o nekom krateru koji je 7 ili 8 metara dubine, što znači, da ne licitiram, ali i brzina preko 600 km/h“, objašnjava Malinović.

Malinović dodaje i da su se u proteklih 10 godina desile tri katastrofe sa avionom Supergaleb G-4, a da se u javnosti izbeglo da se kaže da se u prva dva slučaja radilo o greškama u tehnici pilotiranja. O padu G-4 iznad Kovačice vode se dve nezavisne istrage.

Odmah posle nesreće istragu o padu aviona i pogibiji pilota pokrenulo je Više tužilaštvo u Pančevu. Gotovo istovremeno, kako nezvanično saznajemo i komadant ratnog vazduhoplovstva Ranko Živak formirao je vojnu komisiju, koja će, takođe, pokušati da utvrdi uzrok nesreće.

Procedura je takva da ukoliko Tužilaštvo bude zahtevalo, vojna komisija je dužna da joj preda rezultate svog istraživanja.Osim uzroka pada istraga bi trebalo da otkrije i da li je bilo problema tokom katapultiranja pilota.

„Prema povredama koje imaju očigledno je da su se u jako nezgodnom položaju katapultirali, pretpostavljam da se radilo o velikom uglu poniranja, nekom nagibu i da je major Matić imao sreću što je sedište išlo suprotno od nagiba aviona“.

Stručnjaci kažu da je važno da se sazna i da li su korišćene originalne patrone za lansiranje sedišta ili zamenske koje nisu atestirane.