Đorđević obrazložio samo jedan zakon, vlast hvali rad Vlade

Vesti 11. apr. 201816:25 > 16:32
Podeli:
Izvor: N1

Ministar za rad zapošljavanje i socijalna pitanja Zoran Đorđević obrazložio je u Skupštini Srbije samo prvu tačku dnevnog reda - Predlog zakona o planskom sistemu Srbije, a ostale predložene finansijske zakone je samo pobrojao.

Đorđević je poslanike pozvao da podrže predložene zakone jer, kako je naveo, doprinose da država i Vlada Srbije funkcionišu efikasnije i bolje. 

On je rekao da se Predlog zakona o planskom sistemu Srbije donosi zbog potrebe da se uspostavi efikasan, transparentan, koordinisan i realističan sistem planiranja Srbije, koji pokriva sve ključne aspekte socijalne i ekonomske razvojne politike i potpomaže razvoju i rastu Srbije, autonomne pokrajine i lokalne samouprave. 

Posle ministra se za reč od ovlašćenih predstavnika poslaničkih grupa koji imaju po 20 minuta da govore o zakonima koji se objedinjeno razmatraju javila samo poslanica Socijal-demokratske partije Srbije (SDPS) Jasmina Karanac, posle čega se prešlo na raspravu po prijavi poslanika. 

Deo opozicije je ranije napustio salu, pa je utvrđivanje dnevnog trajalo kraće nego inače, a očigledno na iznenađenje poslanika i počela rasprava za koju izgleda nisu bili baš spremni. 

Za sada se da govore javljaju poslanici vladajuće većine koji hvale rad Vlade Srbije.