Vulin na početku snimanja nove sezone “Vojne akademije”

Vesti 10. apr 201816:21 > 16:23
Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković i generalni direktor Radiotelevizije Srbije Dragan Bujošević prisustvovali su snimanju prve epizode četvrte sezone televizijske serije Vojna akademija u kasarni "General Jovan Mišković" u Beogradu.

Oni su razgovarali sa producentskom ekipom, glumcima i kadetima i razmenili mišljenja kako treba i kako će u seriji da izgleda život nove i stare generacije kadeta i oficira u Vojnoj akademiji.

Vulin je ocenio da je serija dobar način da se mladi ljudi upoznaju sa Vojskom Srbije.

Vojska Srbije je najvoljenija i najpoštovanija institucija u srpskom narodu i ne treba je mnogo predstavljati, ali treba prikazati mladim generacijama kako se živi u vojsci, istakao je on.

Upravo je to ono što smo tražili od scenarista ovog serijala – da pokažu jedan pošten vojnički život, baš onakav kakav on jeste, sa svim njegovim nedaćama i teškoćama, rekao je Vulin, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Diković je rekao da je serija „Vojna akademija“ od početka snimanja do danas dala veliki doprinos afirmaciji i života kadeta i vojnog poziva.

Bujošević je izneo očekivanje da četvrta sezona serije bude uspešna i gledana kao i sve prethodne i da Vojnu akademiju upiše što više i što boljih kadeta.

U saopštenju se navodi da će četvrta sezona serije, koju realizuju Ministarstvo odbrane, RTS i produkcijska kuća „Nira pro“ imati 12 epizoda, a prikazivanje serijala planirano je za jesen ove godine.