Južne vesti: Poreska prešla granice, zovu članove porodica

Vesti 04. apr 201823:14 > 23:17
N1

Urednik niškog portala Južne vesti Predrag Blagojević izjavio je da je Poreska inspekcija, koja pregleda rad tog portala, prešla svaku granicu i da je počela da obilazi članove porodica vlasnika firmi sa kojima sarađuju, da inspektori viču na njihovog knjigovođu i da odlaze u firme koje se reklamiraju na tom portalu.

On je za „Danas“ kazao da je za pet godina to peta kontrola Južnih vesti i da portal trenutno ispituju dve poreske inspekcije.

„Firme koje se oglašavaju na Južnim vestima su počele da nam otkazuju saradnju“, rekao je Blagojević. 

On je kazao da su poreski inspektori uzeli ugovore koje portal ima sa Delegacijom Evropske unije, OEBS-om, Savetom Evrope, UN i pojedinim ambasadama. 

„Onda taj inspektor pokaže ugovore članovima porodica zaposlenih u firmama koje se kod nas oglašavaju i kaže: ‘Pogledajte za koga radi vaše dete, ovo je firma koja radi za strane obaveštajne agencije’. Nekoliko ljudi nas je zvalo. Recept je isti, zvali su roditelje, sestru, članove uže porodice i kazali im ovo“, rekao je Blagojević. 

On je dodao i da „nema dilemu da iza toga stoji vlast“ i dodao da pretpostavlja da je motiv to što ne pristaju da promene uređivačku politiku i objektivno izveštavaju. 

Za pet godina nijedna inspekcija nije pronašla nijedan problem u Južnim vestima, napominje Blagojević.