Još pet okruglih stolova u okviru unutrašnjeg dijaloga

Vesti 28. mar 201811:23 > 11:24
N1

U okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu, koji je inicirao predsednik Srbije, biće održano još pet okruglih stolova, izjavio je zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev.

Kozarev je u izjavi za agenciju Beta podsetio da je juče održan 26. okrugli sto, u organizaciji Kulturno prosvetne zajednice.

Prvi okrugli sto održan je 31. oktobra prošle godine.

Do sada su svoje viđenje rešenja kosovskog problema izneli pravnici, profesori univerziteta, naučnici sa instituta društvenih i humanističkih nauka, umetnici, sveštenici SPC, sociolozi, ekonomisti, filozofi, privrednici, predstavnici sportskih udruženja, medicinskih fakulteta i zdravstvenih ustanova.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je prošle nedelje da će 31. marta imati razgovore sa nevladinim sektorom, ali i sa drugim nacionalnim organizacijama kako bi saslušao koji su njihovi stavovi o rešenju kosovskog pitanja, nakon čega će, kako kaže, posle svih dobijenih saznanja iz celog sveta da izadje sa principima koje Srbija može, a koje ne može da prihvati.

„Prihvatiću tu vrstu odgovornosti, bez straha da će mi najneodgovorniji, oni koji su najkrivlji za ovakvo stanje danas, držati pridike o tome kako bi to oni napravili mnogo bolje“, rekao je Vučić.

Beogradski dnevnik „Danas“ preneo je da će Vučić svoj predlog za rešavanje problema Kosova izneti krajem aprila ili početkom maja, iako se očekivalo da to učini krajem marta ili početkom aprila.