Mrđen: Priča o Kosovu se privodi kraju, ali ne ove godine

Vesti 23. mar 201808:30 > 08:31
Podeli:
Izvor: N1

Novinar Ivan Mrđen izjavio je u Novom danu da ima utisak da se priča o Kosovu privodi nekakvom kraju, ali da je teško da će se to desiti u nekom razumnom roku, a pogotovo ne u toku ove godine.

„Uvek je jedna te ista priča – menjale su se vlade i predsednici, ali je Kosovo večita tema za opstanak na vlasti i za satiranje političkih protivnika. Stalno se neko optužuje za izdaju i stalno neko brine o nacionalnim interesima, samo su uloge podeljene – danas ja brinem, a ti si izdajnik, dok je sutra obrnuto“, rekao je on.

Mrđen ocenjuje da se javnost duže vreme priprema za rešenje u vezi sa Kosovom.

„A da li je ono iznuđeno, da li je ono voljno, da li je posledica društvenog konsenzusa, u ovom trenutku to teško može da se kaže“, rekao je on.

Podsetimo, predsednici Srbije i Kosova, Aleksandar Vučić i Hašim Tači, razgovaraće u Briselu o sprovođenju sporazuma postignutih u dijalogu Beograda i Prištine, kao i o normalizaciji odnosa.

Istovremeno, beogradski list Danas piše da Vučić ima rok do juna da predstavi plan Beograda za Kosovo, da bi u decembru 2018. godine ili najkasnije januara 2019. bio izmenjen Ustav Srbije.

Pogledajte snimak gostovanja Ivana Mrđena: