Obeležen Dan Vojne akademije

Vesti 16. mar 201817:54 > 18:02
Izvor: Fonet

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je na obeležavanju Dana Vojne akademije da je zadatak te ustanove da osim znanja stvori i ljude koji će u teškim i najtežim vremenima biti uz i ispred svog naroda.

„Vojna akademija i svi oni koji su vekovima iza nas prošli kroz nju, stvorila je generacije bespogovornih, upornih boraca. Boraca kojima znanje samo po sebi nije bilo cilj, već je služilo da se narodu oduži i vrati baš tada kada bude potrebno“, rekao je Vulin.

Vulin je rekao da je istorija Vojne akademije istorija uporne pripreme da se za slobodu bori i da se sloboda odbrani, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Povodom Dana te visokoobrazovne vojne ustanove, ministru Vulinu uručena je „Plaketa Vojne akademije“.

Načelnik Vojne akademije pukovnik Miroslav Talijan, čestitajući dan te ustanove, rekao je da će o delima današnjeg vremena, kada je u pitanju vojno obrazovanje, ponosno i stasito svedočiti Vojna akademija koja će svojim obrazovnim, pedagoškim i naučnim radom zadržati mesto regionalnog lidera vojnonaučne misli i prakse.

Izvor: Fonet
Izvor: Fonet
Izvor: Fonet
Izvor: Fonet
Izvor: Fonet

On je dodao da Vojnu akademiju očekuje dalje integrisanje akademskih potencijala i još racionalnije korišćenje raspoloživih resursa uz obezbeđenje najvažnijih akademskih standarda i uvođenja savremenih metoda unapređenja znanja.

Najuspešnijim nastavnicima i kadetima uručene su pohvale i priznanja, a ustanovama i pojedincima s kojima je Vojna akademija uspešno sarađivala tokom prošle godine uručene su zahvalnice.