Mihajlovska napustila DJB, ostaje samostalna poslanica

Vesti 15. mar 201811:36 > 12:44
Podeli:
Izvor: Medija centar Beograd

Poslanica Dosta je bilo u Skupštini Srbije Ljupka Mihajlovska podnela je neopozivu ostavku na članstvo i sve funkcije u toj stranci, ali poslanički mandat neće vraćati, već će u parlamentu, kako je saopštila, delovati kao samostalna poslanica. DJB je izrazio žaljenje što je Mihajlovska podnela ostavku.

Ona je navela da će u Skupštini Srbije nastaviti da se zalaže za sve ideje za koje je lista DJB dobila mandat gradjana.

Mihajlovski nije želela da navede razloge i motive napuštanja pokreta, niti da kaže da li da na taj način nanosi štetu političkoj organizaciji kojoj je pripadala.

„Iako sam prvobitno planirala da vratim mandat političkom pokretu na čijoj sam listi izabrana, neću to uraditi jer bi na moje mesto došla osoba koja je od prvobitnih vrednosti, proklamovanih od strane DJB, odustala dan nakon parlamentarnih izbora 2016. godine, pristupivši drugoj vanparlamentarnoj stranci“, navela je Mihajlovska.

Napominje da se neće priključiti nijednom poslaničkom klubu, a da će sarađivati sa svima koji se zalažu za istinsko poštovanje ljudskih i manjinskih prava i unapređenje položaja osoba sa invaliditetom i onima kojima je ta tema od ključnog značaja na političkoj agendi.

Prema njenom sudu, takva je većina stranaka opozicije, a od stranaka većine u parlamentu Socijaldemokratska partija Srbije.

DJB žali zbog odluke Mihajlovske

Pokret DJB izrazio je žaljenje što je poslanica Ljupka Mihajlovska podnela ostavku na sve funkcije u DJB i poželeo joj uspeh u daljem radu i borbi za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom.

DJB je u saopštenju naveo da je zadržavanje mandata lični čin o kome svaki poslanik odlučuje po sopstvenoj savesti.

Pokret je podsetio da je posle ostavke svih članova Predsedništva, generalnog sekretara stranke i predsednika beogradskog odbora, ušao u izborni proces koji će se završiti u skladu sa Statutom DJB početkom maja.

U sredu, 14. marta raspisani su izbori za predsednike pokrajinskog, beogradskog i niškog odbora, kao i izbori za predsednike okružnih odbora i članove Glavnog odbora, a do kraja marta će biti raspisani i izbori za novo predsedništvo stranke, navodi se u saopštenju.