Milan Krkobabić ostaje na čelu PUPS-a

Vesti 09. mar. 201815:53 > 15:56
Podeli:
Izvor: Medija centar Beograd

Izborna skupština Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) jednoglasno je potvrdila novi mandat Milanu Krkobabiću na čelu PUPS-a, saopštila je ta stranka.

Obraćajući se učesnicima skupa u beogradskom centru Sava, Krkobabić je pozvao na „opštenarodni dijalog o reformi i budućnosti penzijsko-invalidskog sistema u Srbiji“.

„U Srbiji danas sve partije moraju da budu penzionerske jer u zemlji živi skoro dva miliona penzionera. Svaka ozbiljna partija koja pretenduje da se bavi ozbiljnim državnim poslovima mora da vodi računa o njima. Ako ne želi da se bavi sa ta dva miliona ljudi, mora u središtu pažnje da ima tih pet milijardi evra koje se izdvajaju za penzije“, kazao je Krkobabić.

On je izabran na predlog svih 159 opštinskih odbora PUPS-a iz centralne Srbije i 14 sa teritorije Kosova i Metohije, a pored predsednika stranke, delegati Izborne skupštine izabrali su i članove Glavnog odbora, Nadzorne i Statutarne komisije.

Usvojena je i Platforma PUPS-a za donošenje zakona o socijalnom preduzetništvu i pripremanje svih uslova za zapošljavanje najranjivijih kategorija građana, zaustavljanje demografskog pražnjenja rubnih delova zemlja razvojem zadrugarstva i postizanje opštedruštvenog konsenzusa o zaštiti imovine države, gradjana i SPC na Kosovu kao „crvene linije“ u pregovorima o budućnosti pokrajine.