Policijski sindikat: Saobraćajcima naređeno da dele lale

Vesti 07. mar 201811:03 > 11:11
Podeli:
Izvor: N1/Ilustracija

Policijski sindikat Srbije saopštio je danas da naredba saobraćajnim policajcima da sutra, povodom Dana žena, damama dele lale, jeste jedan od najbanalnijih načina na koji se policajci zloupotrebljavaju kako bi se pribavili politički poeni.

U saopštenju sindikata navodi se da je iz Kabineta ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića stigla naredba svim policijskim upravama da za 8. mart obezbede po 30 lala.

Sindikat ističe da za te namene nisu predviđena u budžetu.

Te lale, kako se ističe, treba da preuzmu saobraćajni policajci, rasporede se po najboljim lokacijama u gradu i tokom prepodneva zaustavljaju automobile u kojima se nalaze žene, a da nisu napravile prekršaj i podele im po cvet.

Policijski sindikat navodi i da je saobraćajcima naloženo da tu podelu cveća fotografišu i te slike dostave nadređenima do 12:00 sati.

„Tako će policajci za 8. mart, umesto da rade svoj posao, juriti dame koje ne prave saobraćajne prekršaje i deliti im cveće“, navodi se u saopštenju sindikata koji istovremeno podseća da to nije prvi put da se tako zloupotrebljavaju policija i MUP. 

Ukazuju na slučaj iz prošle godine, kada je jedan od najviših rukovodilaca u MUP tražio od jedne cvećare da donira 5.000 ruža, koje su potom aktivisti njegove stranke za Dan žena delili sugrađankama po opštini Rakovica.

„Ova poslednja naredba saobraćajcima je zaista neozbiljna i jedan od najbanalnijih načina na koji se policajci zloupotrebljavaju, kako bi se pribavili politički poeni“, zaključuje Policijski sindikat Srbije.