Brnabić: Cilj Srbije je da se približi Švajcarskoj

Vesti 06. mar 201821:15 > 21:22
Podeli:
Izvor: Tanjug/Kabinet predsednice Vlade Srbije/Slobodan Miljević

Zamenica državnog sekretara Ministarstva spoljnih poslova Švajcarske Kristina Marti Lang uručila je u Beogradu srpskoj premijerki Ani Brnabić novu Strategiju za ekonomsku i razvojnu saradnju sa Srbijom u naredne četiri godine.

Strategija predviđa donaciju Švajcarske agencije za razvoj i saradnju u iznosu od 90 miliona evra, za period od 2018. do 2021. godine, saopštila je Vlada Srbije.

Brnabić je kazala da je prethodna Strategija znatno doprinela ekonomskom razvoju i unapređenju državne uprave, energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije, navodi se u saopštenju.

Novim aranžmanom predviđena su i znatna finansijska sredstva za nastavak sprovođenja dualnog obrazovanja u Srbiji, navela je srpska premijerka.

Lang je rekla, kako se navodi, da je Srbija postigla dobre rezultate u sprovedenim reformama i da je neophodno nastaviti sa jačanjem ekonomije i unapređivanjem pravnog okvira u cilju stvaranja lakših uslova poslovanja za buduće investitore.

Prema rečima Brnabić, cilj Srbije je da se približi Švajcarskoj u oblasti informacionih tehnologija, digitalizacije i inovacija u privredi, piše u saopštenju.