Šešelj: Radikali teško poraženi, ali ne razmišljam o ostavci

Izbori BG 06. mar 201812:55 > 12:59
PIXSELL/Srđan Ilić

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas da je SRS teško poražena na izborima za odbornike Skupštine Beograda, ali da ne očajava i da nije i neće razmišljati o podnošenju ostavke.

„Mi smo na izborima poraženi, teško poraženi, ali ne očajavamo. Mi našu borbu nastavljamo. Samleveni smo u jednom mlinu gde je jedan vodenični kamen bio (Aleksandar) Vučić, a drugi (Dragan) đilas“, kazao je Šešelj na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

 On je rekao da razmišlja o političkoj dogovornosti, ali da o podnošenju ostavke nije i neće razmišljati jer je „nedavno odlučio da živi još najmanje 20 godina i da se do poslednjeg daha bavi politikom“.

„Politika je moja sudbina. Ostajemo čvrsti, stabilni, dostojanstveni, pa makar nijedan glas nikada na izborima ne dobili“, kazao je Šešelj i dodao da se u SRS-u neprekidno pojavljuju nova lica, ali da će neko mlađi moći da preuzme njegovu funkciju tek kada dokaže da je pametniji, sposobniji, iskusniji i odgovorniji.

On je kazao da SRS neće menjati ništa u svom programu i ideologiji, dodajući da veruje da će kolektivna narodna svest građana sazreti do te mere da na idućim parlamentrnim izborima prođu mnogo bolje.

Šešelj je kazao da činjenica da su američki i britanski ambasaodri obilazili neka biračka mesta na izborima za odbornike Skupštine Beograda „zla slutnja Srbiji i dramatično upozorenje“ da SAD i Velika Britanija spremaju „veliko zlo“.

„Srpska vlada ne sme skrštenih ruku to da posmatra, nije dovoljno reći što je rekao (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić: ‘Poslaćemo mi posmatraće na američke i britanske izbore“, kazao je Šešelj.

On je rekao da Vlada Srbije treba što pre da donese odluku o davanju diplomatskog statusa Rusko-srpskom humanitarnom centru u Nišu i da isti takav centar otvori na teritoriji Vojovodine i u centralnoj Srbiji.

Prema njegovim rečima, Srbija hitno treba da se učlani u Organizaciju Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB), jer „Srbija ne sme sama, slaba i nezaštićena da dočekuje veliki udar sa zapada“ tokom kojeg će biti „angažovano neuporedivo više novca, organizacija i terorističkih akata nego u vreme 2000. u pripremi za 5. oktobar“.