Dačić: Spremni smo da nastavimo saradnju sa SNS

Izbori BG 04. mar 201822:30 > 22:37
Podeli:
Izvor: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić ocenio je da je koalicija te stranke i Jedinstvene Srbije ostvarila značajan rezultat na izborima u Beogradu, i da su spremni da nastave saradnju sa SNS-om u glavnom gradu.

Dačić je ocenio da su socijalisti na “specifičnim izborima” uspeli da sačuvaju svoje biračko telo i ostvare značajan rezultat.

“Da u jednom cunamiju koji je bio na izborima, ipak opstanemo i zadržimo status stranke koja ima odbornike u skupštini”, rekao je predsendik SPS-a.

Socijalisti su, kako kaže, ostvarili dobar rezultat i na izborima u Aranđelovcu, gde su osvojili 12 odsto glasova, ali i na izborima u Boru i Sevojnu gde su nastupali u koaliciji sa SNS-om.

“Sve u svemu, čestitam svima koji su učestvovali, ovo su bili važni izbori za budućnost partije. Nekako nam je bila namenjena sudbina da ćemo ostati ispod cenzusa, ali pokazali smo jačinu naše koalicije, naše ideologije, u uslovima kada se odlučivalo između SNS-a i ostalih”, ocenio je Dačić.

On je čestitao SNS-u na pobedi na izborima u glavnom gradu, i izrazio spremnost socijalista da ponovo budu deo vladajuće koalicije sa naprednjacima u glavnom gradu.