Antić: Koalicija SPS-JS biće najprijatnije iznenađenje

Izbori BG 01. mar 201810:32 > 10:38
FoNet/Zoran Mrđa

Kandidat koalicije Socijalistička partija Srbije - Jedinstvena Srbija (SPS - JS) za gradonačelnika Beograda Aleksandar Antić izjavio je da na izborima 4. marta očekuje dobar rezultat, koji će biti najprijatnije iznenađenje izbora za odbornike Skupštine grada.

„Mislim da ćemo osnažiti svoju ulogu u gradu Beogradu i da ćemo biti ona snaga kojoj će Beograđani ukazati daleko veće poverenje i očekivati od nas da realizujemo ciljeve za koje se zalažemo. Biće to jako dobar rezultat“, rekao je Antić u intervjuu agenciji Beta.

On je istakao da ne obraća previše pažnje na istraživanja koja ih tradicionalno potcene, a onda budu iznenađeni.

„Mi stojimo iza onoga što radimo i ne pokušavamo da prevarimo Beograđane sa nerealnim obećanjima, mi vrlo cenimo i odmerimo svaku reč koju kažemo. Ono što kažemo, 100 odsto ćemo realizovati“, kazao je Antić.

Izrazio je uverenje i nadu da Beograđani i Beograđanke znaju da njihova lista ima najstručnije ljude, ozbiljan program i podršku dvojice lidera – Ivice Dačića i Dragana Markovića.

O „konturama“ gradske vlasti posle izbora

Antić je kazao da je prerano za razgovor sa SNS o eventualnoj podršci izboru za gradonačelnika, navodeći da će se o konturama buduće gradske uprave razgovarati 5. marta, kada bude poznat sud Beograđana.

„Očekujemo pre svega da 4. marta Beogradjani daju svoju procenu, ipak su oni vrhovne sudije, oni će nas sve oceniti i staviti svakog na svoje mesto, a od 5. marta će se razgovarati o tim konturama buduće gradske uprave. To trenutno nije u našem fokusu“, kazao je Antić.

Naveo je da će ako postane gradonačelnik prvo definisati profesionalni tim stručnih ljudi, jer je Beograd dvomilionski grad i jedan čovek sam ne može da uradi ništa.

Potom će se, kako je rekao, založiti za hitno usvajanje strategije socijalne zaštite koja bi predviđala podršku osobama sa invaliditetom, deci sa posebnim potrebama, njihovim porodicama, personalne asistente, dnevne boravke, finansijsku podršku nezaposlenim trudnicama, najstarijim sugradjanima, kao i sve drugo što bi obezbedilo dostojanstven život ljudima.

Antić je kazao da njegov plan predviđa i formiranje centra za komunikaciju sa građanima koji bi stanovnici glavnog grada mogli da pozovu uvek kada imaju neki problem u cilju njegovog brzog rešavanja.

Taj centar trebalo bi da bude urađen po uzoru na takav centar u Istanbulu, koji dnevno primi 35.000 poziva građana, rekao je Antić i dodao da bi građani Beograda tom centru mogli da se obrate nezavisno od toga da li je reč o rupi na asfaltu, polomljenoj klupi, puknutim cevima.

„Brza obrada podatka, definisanje odgovornosti za rešavanje problema i povratna informacija gradjanima – to je ključno i mislim da ćemo time učiniti daleko efikasnije taj dnevni život u Beogradu i brzo rešavati probleme koji se svakodnenvno dešavaju“, kazao je Antić.

Metro prioritet, ali najpre kanalizacija i asfaltiranje

Istakao je da je izgradnja metroa takođe jedan od prioriteta, ali da je za njega daleko važnije da 30 odsto Beograda dobije kanalizaciju i da sve ulice u gradu budu asfaltirane.

„Mislim da ovih dana ne postoji politička grupacija koja Beograđanima nije obećala metro. Metro je prioritet, ali pre svega dajte da u 21. veku za Beograđane obezbedimo nulti – osnovni nivo koji se podrazumeva. I metro i voda i asfalt i kanalizacija, ali meni su Beogradjani najvažniji – treba im obezbediti stvari koje im pripadaju“, kazao je Antić.

On je ocenio da su tokom predizborne kampanje sve opozicione stranke bile više zastupljene u medijima od SPS i JS.

„Mi smo deo vladajuće većine i u republičkom parlamentu i danas u gradu, a opozicione stranke su više zastupljene od nas. Mi se ne žalimo, ali mislim da niko nema prava u odnosu na to da se žali“, kazao je Antić.