Bastać predao spisak divljih taksista Komunalnoj policiji

Izbori BG 28. feb. 201813:25 > 13:27
Podeli:
Izvor: Promo

Aktivisti Grupe građana "Šta radite bre – Marko Bastać" odneli su popis beogradskih nelegalnih taksi vozila u upravu Komunalne policije, koja bi rešenjem ovog problema trebalo da se bavi.

Kako se navodi u saopštenju, registarska baza napravljena je u višednevnoj akciji koju su na beogradskim ulicama sproveli aktivisti liste „Šta radite bre“ predvođeni Markom Bastaćem.

Bastaća je lično primio načelnik Komunalne policije Nikola Ristić, a u saopštenju se ističe da je to prvi funkcioner koji je otvorio svoja vrata aktivistima „Šta radite bre“ i saslušao ih.

„Četiri nedelje smo po Beogradu danju i noću jurili divlje taksiste. Oni su nas krali kao što kradu građane i turiste kada dođu u Beograd. Napadali su nas kao što napadaju i svoje kolege kojima zabranjuju da stoje na najprometnijim stajalištima. Za sve to vreme nikada nismo naišli na komunalnu policiju. Osim u okolini nekih stajališta kako se greju u službenim kolima. Čak se ni nakon što smo u medijima izlazili sa dokazima nisu oglašavali. Zato smo mi danas sekretaru za poslove komunalne policije Nikoli Ristiću doneli naš registarski popis divljih taksista. Sada imaju i njihove tablice i mesta gde uobičajeno stoje“, izjavio je Marko Bastać.

On smatra da bi problem divljih taksista već bio rešen da komunalna policija radi svoj posao.

„Svima je jasno da oni to ne žele da urade. Baš kao što je potpuno jasno da komunalna policija ne služi da bi se bavila komunalnim poslovima već je klasična parapolicijska pesnica svake vlasti. Ona je simbol jednog nakaznog sistema koji je u funkciji političke elite. Zato treba da ukinemo komunalnu policiju. To će biti prvi vesnik novog vremena u kome je interes građana svetinja za sve koji se bave upravom“, rekao je Bastać.