Damjanović: Ne postoji problem za koji SRS nema rešenje

Izbori BG 28. feb. 201810:09 > 10:12
Podeli:
Izvor: SRS

Kandidat Srpske radikalne stranke (SRS) za gradonačelnika Beograda Miljan Damjanović izjavio je na završnoj konvenciji te stranke da ne postoji problem u bilo kom segmentu u gradu za koji SRS nema rešenje, kao i da je uvek zastupala interes "običnih" građana i da će to nastaviti da radi i posle izbora, 4. marta.

On je rekao da je ta stranka jedina vodila „pozitivnu“ kampanju.  

„Srpski radikali će voditi Beograd na srpski način, domaćinski, onako kako ćemo zastupati interese svih građana Beograda, bez obzira da li oni živeli u krugu dvojke ili na periferiji. Moramo pomoći privredi i poljoprivredi“, kazao je Damjanović.  

On je dodao da je neophodno rešiti „osnovne“ probleme i istakao da „na samo šest i po kilometara od Knez Mihailove ulice, mnoge opštine nemaju kanalizacionu mrežu kao i da niko ranije nije razmišljao o integraciji saobraćaja do najudaljenijih opština Beograda“. 

„Prvog dana imamo zadatak da raskinemo najsramniji ugovor sa firmom ‘Apeks’ koji je sklopljen za vreme vlasti Dragana Đilasa, jer je taj ugovor doveo do kraha Gradskog saobraćajnog preduzeća, time što od celog prihoda tog preduzeća na godišnjem nivou čak 91,2 odsto ide toj firmi, a ostatak Sekretarijatru za saobraćaj“, kazao je Damjanović.  

Izvor : SRS

Drugi veliki problem je, kako je naveo, je problem legalizacije i istakao da je potrebno vratiti tu nadležnost opštinama, jer bi se „time ostvarila efikasnost rešavanja tog problema, a i 70 odsto od legalizovanja objekata bi se opštinama ostavljalo za budžet, da rešavaju svoje komunalne priobleme“.  

On je kazao da ta stranka predlaže da se formira zaseban sekretarijat za predškolske ustanove, kao i nova mreža tih ustanova i da se „plaćanje vrši po tome koliko roditelji zaista imaju prihode“.  

„Nezaposlenim i samohranim roditeljima moramo obezbediti da deca idu u besplatne vrtiće, ali i da se deca predškolskog uzrasta premeste u škole kako bi se oslobodio prostor u vrtićima“, rekao je Damjanović.  

Kako je dodao, SRS je u kampanji ponudila rešenje da „dovedu Rusiju u Beograd, da se pobratimi sa Sankt Peterburgom i zajedno sa njima reši velike probleme“.

„Želimo da razvijamo tradicionalno prijateljstvo i bratstvo, da kroz kulturu finansiramo ono što je patriotski, a ne raznorazne antisprske nevladine organizacije“, kazao je Damjanović.