Vučić: Igramo partiju šaha bez dame i topa, da izvučemo remi

Vesti 28. feb. 201808:46 > 08:51
Podeli:
Izvor: REUTERS/Hannibal Hanschke

Kada je reč o Kosovu i Metohiji, mi igramo partiju šaha bez dame i topa i pokušavamo da izvučemo pat, izjavio je jutros za RTS predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da je spreman da čuje kritiku, ali da je važno naći kompromisno rešenje.

Vučić je rekao da je Nemačka priznala nezavisnost Kosova i da veruje da ga nemačka kancelarka Angela Merkel nije kritikovala jer je poštovala njegovu hrabrost da iznese drugačija viđenja i rešenja koja nisu stereotipna.

„Mi igramo partiju šaha bez dame i topa i pokušavamo da izvučemo pat. Da našeg kralja sateramo u ćošak, a da nam njihovi pešaci ne dozvole da se pomerimo i da izvučemo remi“, rekao je Vučić.

Dodao je da je Srbija u prošlosti gubila i da ništa nije na našoj strani i da je teško razumeti primedbe u kojima „kibiceri ne bi da preuzmu odgovornost već čekaju da budete poraženi“.

Vučić je naveo da je kancelarka Merkel saslušala šta je imao da kaže po pitanju Kosova i dodao da ne misli da vreme radi za nas.

„Mogu da ustanem od table, ali zamrznuta pozicija nam neće vratiti ni damu ni topa“, objasnio je on.

Govoreći o jučerašnjim razgovorima sa nemačkom kancelarkom, Vučić je naveo da je jutros pogledao sajt nemačke vlade i da je bio ponosan što na sajtu stoji vest da Srbije jeste i biće partner Nemačke.

„Velika stvar za nas i ljudi to treba da znaju“, ocenio je on.