Danas veoma hladno, ujutro mestimično sa slabim snegom

Vesti 28. feb. 201807:33 > 07:35
Podeli:
Izvor: REUTERS/Đorđe Kojadinović

U Srbiji će biti oblačno i veoma hladno, ujutro mestimično sa slabim snegom, uz manje povećanje visine snežnog pokrivača, a od sredine dana se očekuje postepen prestanak snega i delimično razvedravanje, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab, promenljiv vetar, koji će od sredine dana povremeno biti umeren. Jutarnja temperatura biće od minus 13 do minus osam stepeni, a najviša dnevna od minus osam do minus tri stepena.

I u Beogradu će danas biti oblačno i veoma hladno, ujutro povremeno sa slabim snegom, uz manje povećanje visine snežnog pokrivača, a od sredine dana se očekuje postepen prestanak snega, a zatim delimično razvedravanje. Jutarnja temperatura biće oko minus devet stepeni, a najviša dnevna oko minus pet stepeni.

U Srbiji će do petka, 2. marta biti ledeni dani, kada temperatura ne raste iznad nule, a u četvrtak se u većini mesta očekuje najniža temperatura od minus 20 do minus 14 stepeni. U petak i u subotu ujutro se očekuje kiša koja će se mestimično lediti na tlu, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.