Dijalog u konstruktivnom duhu, nužni novi koraci

Vesti 27. feb. 201816:44 > 16:47
Podeli:
Izvor: N1

Tehnički dijalog Beograd-Priština o Zajednici srpskih opština i drugim temama u Briselu je protekao u "konstruktivnom duhu" i "zajednički je utvrđeno više pitanja i koraka sa kojima se treba pozabaviti da bi se napredovalo u primeni" dosadašnjih dogovora i normalizaciji odnosa, izjavila je portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič.

Portparolka visoke predstavnice EU Federike Mogerini je u saopštenju navela da su delegacije Beograda i Prištine, koje su predvodili Marko Đurić i Avni Arifi, juče i danas „razmotrili primenu više dogovora dve strane, u okviru dijaloga uz posredstvo EU“. 

Delegacije su razmotrile „pre svega dogovore o slobodi kretanja, integrisanom upravljanju granicama, pravosuđu, Zajednici/Asocijaciji opština sa srpskom većinom, mostu u Mitrovici i energiji“, navela je Maja Kocijančič. 

Delegacije Beograda i Prištine su se saglasile da idućeg meseca obnove raspravu o primeni sporazuma o slobodi kretanja, integrisanom upravljanju granicama, Zajednici/Asocijaciji opština sa srpskom većinom, mostu u Mitrovici i energiji, dodala je portparolka Federike Mogerini.