Žalba DJB Ustavnom sudu zbog liste "Dosta je bilo"

Izbori BG 27. feb. 201815:02 > 15:09
Podeli:
Izvor: N1

Predsednik Dosta je bilo Saša Radulović podneo je žalbu Ustavnom sudu sa zahtevom da hitno donese privremenu meru kojom će, kako se navodi, sprečiti "lažnu" listu "Dosta je bilo pljačke, korupcije i lopovluka - Radulović Milorad" da učestvuje na beogradskim izborima.

Prema navodima DJB, razlog za upućivanje žalbe je „šteta koja može nastupiti kako za listu ‘Dosta je bilo i Dveri – Da ovi odu a da se oni ne vrate’, ali i za birače koji će svoj glas dati suprotno svom političkom uverenju i svojoj slobodi misli“. 

Radulović je podneo i Visokom savetu sudstva zahtev za pokretanje disciplinskog postupka i razrešenje sudija Upravnog suda Gordane Džakule, Slađane Bojović i Radojke Marinković, pošto je taj sud 21. februara odbacio žalbu koju je lider DJB podneo protiv Gradske izborne komisije zbog proglašenja izborne liste „Dosta je bilo pljačke, korupcije i lopovluka – Radulović Milorad“. 

Navodeći da je Upravni sud doneo rešenje kojim tvrdi da je Saša Radulović poslanik, a da nije birač i kandidat, predsednik DJB je u žalbi Ustavnom sudu ocenio da je takvo rešenje „skandalozno“ i da su njime prekršena ljudska prava i kandidata, ali i svih birača u Beogradu.

„Predlažemo da Ustavni sud obustavi izvršenje osporenih akata i to Rešenja Upravnog suda i Rešenja GIK. Ovo može naneti nesagledivu štetu javnom poretku Srbije, pa je stoga neophodno da se odluka donese pre održavanja izbora, tačnije pre 4. marta 2018. godine“, piše u saopštenju DJB.