Damjanović: Pre metroa, rešiti egzistenicijalne probleme

Izbori BG 27. feb. 201811:02 > 11:02
Podeli:
Izvor: Srpska radikalna stranka

Kandidat Srpske radikalne stranke (SRS) za gradonačelnika Beograda Miljan Damjanović izjavio je da je glavnom gradu zaista potreban metro, ali da je pre toga potrebno podmiriti egzistencijalne potrebe građana.

„Prijatelji i poznanici zovu i pitaju zašto i mi radikali ne obećavamo metro Beograđanima. Istina je da je Beogradu potreban metro i mi želimo da podržimo tu ideju, ali postoji nešto što se zove razvojni projekat s jedne strane, a sa druge imamo ono što je preka životna potreba žitelja Beograda. Nas radikale upravo to zanima – da se prvo podmire egzistencijalne ;potrebe naših sugrađana“, rekao je Damjanović u Stublinama kod Obrenovca.

Kako se navodi u saopštenju SRS, Damjanović je u razgovoru sa građanima tog mesta rekao da radikali znaju šta su glavni problemi građana jer su i oni obični ljudi, iz naroda.

„Gorući problem današnjih roditelja male dece je briga kako će upisati decu u vrtić, a ako i uspeju da ih upišu, onda se otvara problem plaćanja vrtića. Mi radikali smo okrenuti rešavanju takvih problema – da ima dovoljan broj vrtića, sa dovoljnim kapacitetom, a da roditelji plaćaju u skladu sa svojim primanjima i sa svojim socijalnim statusom“, rekao je on.

Damjanović je rekao da radikali znaju kako se vodi prava socijalna politika, kakva danas ne postoji ni u Beogradu ni u Srbiji, i dodao da on zna šta priča jer je i sam roditelj dvoje dece a supruga mu je nezaposlena.