Ne davimo Beograd za pravičnije cene komunalnih usluga

Izbori BG 27. feb 201810:28 > 10:29
Ne davimo Beograd

Inicijativa Ne davimo Beograd založila se za uvođenje pravičnijeg sistema naplate komunalnih usluga, naplatu daljinskog grejanja po utrošku i odnošenja otpada po kilogramu.

Kako se navodi u saopštenju, predstavnici te inicijative razgovarali su sa građanima u Ulici Stjepana Filipovića u Beogradu o komunalnim problemima, gde su se informisali da se gradjani najviše žale na, kako smatraju, neopravdano visoku cenu usluga daljinskog grejanja, jer Beogradske elektrane koriguju cenu samo onda kada cena energenata poskupi, a ne i kada pojeftini.

„Dodatno, puna cena grejanja se naplaćuje tokom cele godine, bez mogućnosti da se podešava intezitet grejanja“, navodi se u saopštenju.

Ta organizacija je dodala da smatra da svaki korisnik grejanja treba da zaključuje pojedinačni ugovor sa toplanom i da se omogući naplata po utrošku, a cena da bude uskladjena sa cenom energenata.

Inicijativa takodje smatra da je pravo svakog korisnika da raskine ugovor sa toplanom i da ima besplatno očitavanje merača potrošnje i izdavanje računa.