Mihailović: Vlast mirnije čeka nedelju nego opozicija

Izbori BG 26. feb. 201808:41 > 08:44
Podeli:
Izvor: N1

Aktivisti i stranački lideri su mnogo nervozniji nego sami građani, ne oseća se atmosfera izbora, nekako je lagodnije nego prošle godine, ocenio je glavni i odgovorni urednik lista Blic Predrag Mihailović gostujući u Novom danu. Konstatovao je da je sigurno da vlast mirnije čeka dan izbora nego opozicija.

„Čini mi se da opozicija tokom kampanje nije uspela da nametne neki svoj diskurs i neke teme i čini mi se da se gleda ko će koga dalje da pljune. Vlast mirnije čeka nedelju nego opozicija, to je sigurno“, smatra Mihailović.

On dodaje da „opozicija ne uspeva da se dogovori sa sobom“ i da skloni sujetu na stranu.

„Na početku svake kampanje se nekako građanska javnost ponada, a ne dobije ništa, već pet, šest iscepkanih partija“, kaže on.

Dodaje da je SNS u velikoj prednosti, kao i SPS sa njima.

„Imaju nešto da pokažu, to im donosi prevagu nad opozicijom, koja treći put za redom ima samo šta da obeća“, ocenjuje gost Novog dana.

„SPS je najpoželjniji partner za sve“

Govoreći o promenama na vlasti 2012. godine, Mihailović je ocenio da je DS, koji je tada bio stožer vlasti, kažnjen i da je „godinama u magarećoj klupi“, dok SPS, iako je bio na vlasti i pre 2012. godine, nije.

„SPS prolazi iz jednog prostog razloga – iz razloga što je najpoželjniji partner za sve. Imaju simpatične ljude na čelu stranke, a i nose sigurnih deset posto“, smatra Mihailović, dodajući da je Antić već bio u gradu, kao i da „ume da vodi grad“.

Predrag Mihailović smatra da će se „beogradski izbori slomiti na cenzusu“.

„Što više partija pređe cenzus, imaćemo tesnu trku“, ocenjuje on, dodajući da postoje četiri liste oko cenzusa.

Govoreći o prepucavanju vlasti i opozicije na Tviteru povodom požara u Beogradu na vodi, gost N1 ističe da „njima za prepucavanje ne treba mnogo“.

„Beograd na vodi je i medijima i javnosti posebno zanimljiv, ali da budemo realni i objektivni, u svim građevinama ovog tipa postoji mogućnost da se ovako nešto desi“, zaključuje on.

Pogledajte celo gostovanje u Novom danu: