Anita Mitić: Žene su danas simbol negativne statistike

Izbori BG 25. feb. 201814:18 > 14:24
Podeli:
Izvor: LDP

Kandidatkinja Liberalno demokratske partije za odbornika skupštine Beograda Anita Mitić, izjavila je da su žene danas simbol negativne statistike i da će LDP takvu situaciju promeniti.

Ona je protestu na Trgu Republike u Beogradu istakla da niko ne obraća pažnju na satanizaciju i sve lošiji položaj žena.

„Žene u Srbiji jesu samo broj. One su deo negativne statistike na koju niko više ne obraća pažnju. Postale su simbol svega lošeg što se događa u našem društvu. Na žene danas nasrću i vlast, i Crkva, i deo medija, i javnost“, navela je Anita Mitić u saopštenju.

Ona je podsetila na alarmantnu statistiku, ističući da je prošle godine 27 žena ubijeno u porodičnom i partnerskom nasilju i da 500 žena godišnje umre od raka grlića materice. 

„U poslednjih 115 godina imali smo samo jednu ženu rektorku Beogradskog univerziteta. Žene u Srbiji su i te kako diskriminisane, nigde nisu bezbedne ni zaštićene – ni u kući, ni na ulici ni u institucijama. Država nas ponižava i vredja, a Crkva satanizuje. Dosta više odnosa prema nama kao da smo mašine za radjanje i seksualni objekti. Institucije moraju ženama biti podrška, a ne neprijatelji“, dodala je ona.